عزم جهادی برای نجات جنگل
یک گروه ۲۹ نفره از نخبگان و چهرههای شهر گتاب بابل در یک اقدام جهادی و خودجوش اقدام به ترویج فرهنگ درختکاری کردند. این گروه ۲۹ نفره که همچنان درصدد جذب نخبگان برای گسترش و توسعه کار خود هستند نگاه سبزی برای مازندران ترسیم کردهاند.
یک عضو این گروه هدف در گفتوگو با ایسنا از اجرای این طرح را احیاء درختان و نجات محیط زیست با کاشت درختان هیرکانی و جلوگیری از انقراض این درختان برشمرد و گفت: با خطر کاهش سرانه فضای سبز در مازندران مواجه هستیم، فرزندان ما در آینده نزدیک با خطر نابودی جنگل و محیط زیست مواجه خواهند شد باید همه در راستای حفظ این نعمت الهی گام برداریم.
سارا پاشایی با اشاره به اینکه فاز نخست فعالیت این گروه از شهرگتاب و روستاهای اطراف آن بوده و در صدد هستیم در صورت تمایل مردم دیگر شهرهای مازندران نیز اقدام به کاشت اصله نهال کنند، افزود: تاکنون ۱۰۰ اصله نهال شامل درختان هیرکانی از نارون، ازار، افرا، اوجا و سایر گونهها در راستای احیای درختان هیرکانی کاشتهایم.
وی تصریح کرد: در فاز نخست ۳۰۰ اصله درخت تهیه و اقدام به کاشت در سطح منطقه با تمایل مردم در خانه و باغات آنها بصورت کاملا رایگان انجام شد این ظرفیت وجود دارد تا در فازهای بعدی به ۱۰ هزار اصله نهال برسانیم.
پاشایی یادآور شد: همه درختان غرس شده دارای شناسنامه بوده و ثبت سند میگیرند تا در حفاظت از آنها دقت کافی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه این گروه پذیرای همه دوستداران منابع طبیعی برای ترویج فرهنگ درختکاری در کنار خود هستند، بیان کرد: امیدواریم با چنین اقداماتی گام موثر در حفاظت از منابع ملی داشته باشیم.
اقدام جهادی گروه پرتاس برای نجات جنگل
یک کارشناس ارشد منابع طبیعی مازندران نیز به ایسنا گفت: با تشکیل یک گروه ۱۲ نفره متشکل از کارشناسان مجرب بازنشسته سازمان منابع طبیعی با سابقه ۳۰ سال فعالیت در تهیه طرح جنگل داری به یاد همکاران مرحوم سازمان خود برای نجات جنگل با اقدام جهادی در دو هکتار از زمینهای کمرپشت سوادکوه اقدام به نهالکاری درختان «پیسه آ» و «سرو نقرهای» کردهایم.
نصرت الله اکبری تصریح کرد: یکی از اقدامات مهمی که در این گروه انجام دادهایم دعوت از افراد ذینفوذ و خبره در حیطه جنگلداری برای ارائه بهترین ایدهها به منظور احیاء و نجات جنگل است.
وی تصریح کرد: این گروه ۱۲ نفره «پرتاس» که در سال ۱۳۷۷ برای نخستین بار در شمال کشور در بابل با هدف احیاء و چگونگی بهبود بخشیدن به سیرتکاملی جنگل تشکیل شد تا نقطه نظراتی که در این جلسات عنوان میشود به صورت مقاله ارائه داده شود.
این کارشناس ارشد منابع طبیعی نخستین اقدام عملی این گروه را نهال کاری درختان «پیسه آ» و «سرو نقرهای» در منطقه کمرپشت سوادکوه به مساحت دو هکتار برشمرد و گفت: برای این اقدام جهادی از ظرفیت خودجوش مردم بومی منطقه استفاده شده است.