آخرین اخبار :
کد خبر : 49814 سه شنبه 13 آذر 1403 اجتماعی
اختصاصی

رئیس کارگاه در کارگاه های ساختمانی

رئیس کارگاه در کارگاه های ساختمانی فردی است دارای تخصص و تجربه لازم که اجرای ساختمان را در کارگاه سرپرستی می کند و به این علت بعضا سرپرست کارگاه نیز گفته می شود.

اختصاصی/ خبر مازندران: اساسا مدیریت در هر مجموعه ای شامل سه رده مدیران ارشد، مدیران میانی و مدیران عملیاتی است.

سرپرستان در رده مدیران عملیاتی هستند. در این معنا، رئیس کارگاه هدایت و اداره امور اجرائی کارگاه و کارکنان آن را عهده دار است. در نظام فنی و اجرائی کشور رئیس کارگاه با تائید مهندس مشاور پروژه توسط پیمانکار به مهندس مشاور معرفی می شود و دراستخدام پیمانکار است.

در نظام ساخت و ساز شهری و روستائی نیز رئیس کارگاه باید توسط مجری ( پیمانکارکل ) استخدام و به صاحب کار معرفی شود. زیرا رئیس کارگاه باید تبعیت حقوقی از مجری ( پیمانکار کل ) داشته باشد. از این رو برخی ترتیبات که صاحب کار را ملتزم می نماید تا رئیس کارگاه را شخصا استخدام کند، امری نادرست و بسیار اشتباه است. زیرا مسئولیت کامل اجرای ساختمان در نهایت با مجری ( پیمانکار کل ) است، حال آنکه در این حالت عملیات ساختمانی توسط کسی هدایت و اجرا شده که اصولا تابع وی نبوده، بلکه تابع صاحب کاراست. البته حقوق و مزایای وی باید قبلا در مبلغ قرارداد مجری ( پیمانکار کل ) ملحوظ و طبق قرارداد اجرای ساختمان به مجری ( پیمانکار کل ) پرداخته شود. رئیس کارگاه علاوه برآنکه حلقه ارتباطی مجری ( پیمانکارکل ) با گروه های کاری، کارگران و پیمانکاران جزء است، وظیفه هماهنگی بین آن ها، هدایت مناسب فعالیت های کارگاه در جهت اهداف پروژه، استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود، همچنین زمان را عهده دار است. مشخص نمودن وظائف هر یک از شاغلان در کارگاه، هدایت و راهبری عملیات ساختمانی و روش های اجرا در کارگاه وبررسی پیشرفت کار از حیث زمان، هزینه و کیفیت طبق برنامه مشخص شده، دقت در تامین و رعایت ایمنی، بهداشت و حفظ محیط زیست در کارگاه، ارائه توضیحات و گزارش های مستمر به مجری ( پیمانکارکل ) از وظائف رئیس کارگاه است. رئیس کارگاه باید در اوقات کار در کارگاه حاضرباشد و عملیات ساختمانی با هدایت و کنترل او انجام شود. مجری (پیمانکارکل ) نیز باید اختیارات کافی برای اداره کارگاه به رئیس کارگاه بدهد و وی را کتبا به صاحب کار معرفی کند. هر نوع ابلاغ به رئیس کارگاه در حکم ابلاغ به مجری ( پیمانکارکل ) است. تخصص و تجربه لازم برای رئیس کارگاه، موضوعی بسیار مهم و حائز اهمیت است، اگر ضمن کار معلوم شود که رئیس کارگاه به هر علت قادر به انجام وظائف خود نیست، مجری ( پیمانکارکل ) باید وی را تغییر دهد.

مونا مسگران كريمي مهندس مكانيك، كانديداي مكانيك دهمين دوره انتخابات هيات مديره سازمان نظام مهندسي ساختمان استان مازندران

افزودن دیدگاه

دیدگاه ها