مقدمات لازم برای انتقال سند یکهزار هکتار زمین به شهرک های صنعتی مازندران فراهم است
استاندار مازندران گفت که مقدمات لازم برای انتقال سند یکهزار و ۵۰ هکتار از زمین های مربوط به بانک زمین به شرکت شهرک های صنعتی این استان فراهم است و هیچگونه مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
یوسف نوری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سند یک هزار و ۵۰ هکتار از زمینهای بانک زمین به منظور ساخت شهرک صنعتی در شهرستان بهشهر و همچنین شهرک شهید سلیمانی استان، حداکثر تا یکماه آینده، به نام اداره کل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران انتقال خواهد یافت.
وی با بیان اینکه واگذاری بخشی از اراضی بانک زمین به شرکت شهرک های صنغعتی مازندران مربوط به ۲۱ سال گذشته است، اظهار داشت: با اعلام آمادگی بانک زمین، کار انتقال سند زمین به نام اداره کل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران انجام خواهد شد و در مقابل نیز شرکت شهرکهای صنعتی مازندران نیز موظف است هزینه کرد بانک زمین در خصوص این واگذاری را پرداخت کند.
استاندار مازندران از نمایندگان بانک زمین نیز خواست در مدت زمان حداکثر یک هفته، هزینه کرد خود را به شرکت شهرکهای صنعتی اعلام کنند تا این پرداخت انجام شود.
سرپرست شرکت شرکت شهرکهای صنعتی مازندران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: دولت ۲۰ سال پیش مصوبه ای مبنی بر احداث شهرک صنعتی در شرق مازندران تصویب کرد که این امر محقق شد و احداث شهرک صنعتی شهید سلیمانی نیز به عنوان فاز سه طرح توسعه این شهرک مطرح شد که کار انتقال سند زمین به نام شرکت شهرک های صنعتی مازندران از سال ۹۶ یا ۹۷ با مشکلات حقوقی مواجه شد.
علیرضا یوسف نژاد بیان کرد: هم اکنون ۷۰ هکتار از زمین این منطقه در اختیار شرکت صنعتی مازندران قرار دارد که علاوه بر احداث جاده و پست برق ۲۰ کیلوولتی، یک مخزن ۲ هزار مترمکعبی و سردرب بسیار شکیل نیز برای این شهرک احدات شد که در مجموع حدود ۷۰۰ میلیارد ریال هزینه به همراه داسته است.
وی گفت: در سفر رییس جمهور شهیدمان به مازندران، مقرر شد که کار انتقال سند زمین به شرکت شهرک های صنعتی مازندران هر چه زودتر تعیین تکلیف بشود که در این راستا، استاندار، شرکت شهرک های صنعتی کشور و دستگاه های نظارتی نیز همکاری لازم را در این زمینه داشتند.
وی بیان کرد: پس از برگزاری چندین جلسه در طی یکماه اخیر، مقرر شد، تمام هزینه هایی که بانک زمین در این زمین انجام داده است توسط شرکت شهرک های صنعتی مازندران پرداخت شود.
سرپرست شرکت شهرک های صنعتی مازندران با بیان اینکه بانک زمین روز گذشته مبلغ هزینه کرد خود در این زمان را ۱۶۰ میلیارد ریال اعلام کرده است، ادامه داد: در این راستا نیز شرکت شهرک های صنعتی مازندران نیز ظرف یکی دو روز آینده نسبت به پرداخت این مبلغ اقدام خواهد کرد و طبق مصوبه ای که صورتجلسه شد، سند زمین حداکثر ظرف یکماه آینده به نام شرکت شهرک های صنعتی مازندران انتقال خواهد یافت تا کارهای مقدماتی برای احداث فاز سه شهرک صنعتی بهشهر یا شهید سلیمانی استان آغار شود.
بانک زمین یا شهرک توسعه و عمران زمینهای کشاورزی از سال ۱۳۷۱ با هدف سرمایه گذاری در طرحهای آب و خاک و احیای اراضی به منظور ایجاد اشتغال و کمک به استقلال اقتصادی کشور از طریق تولید محصولات زراعی و باغی راهبردی فعالیت خود را بر اساس قانون تجارت آغاز کرد.
هم اکنون ۱۷ هزار و ۸۶۵ هکتار از زمین های شرق مازندران در اختیار بانک زمین است که از این میزان ۱۲ هزار و ۴۰۰ هکتار محیط زیستی است و در پناهگاه حیات وحش میانکاله واقع شده است.
مازندران با ۲۲ شهرستان و ۶۳ نقطه شهری، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی دارد. میانگین وسعت زمین هر شهرک صنعتی استان ۵۰ هکتار است. کمبود زمین یکی از مهم ترین چالشهای اجرای طرحهای توسعهای در نواحی و شهرکهای صنعتی به شمار می رود. تولیدکنندگان واقعی هم برای آنکه صنعت خود را توسعه دهند نیازمند زمین بوده و مجبورند باتوجه به برآوردهایی که سرمایهگذار برای طرح توسعهای انجام می دهد، جواز زمین یا واحد صنعتی راکد را در شهرکهای صنعتی به دور از چشم و اطلاع شرکت شهرک های صنعتی به هرقیمتی که دلالان میگویند، خریداری کنند.
صنعت همواره در مازندران از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و ۱۵ درصد از تولید ناخالص استان از این بخش است و دستکم سه هزار واحد صنعتی با اشتغالزایی مستقیم ۸۰ هزار نفر در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۶۱ واحد صنعتی در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول به فعالیت هستند.
نگاهی گذرا به سه هزار واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ مازندران نشانگر نقش آفرینی تولید این استان در چهار دهه گذشته ایران است و به جرات میتوان گفت که بسیاری از این صنایع از نظر دانش فنی و ظرفیتهای تولید نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه کم نظیرند.