آخرین اخبار :
کد خبر : 47622 جمعه 12 مرداد 1403 محیط زیست و منابع طبیعی

۲ بهله عقاب و سارگپه شکاری در آمل رهاسازی شدند

دو بهله پرنده شکاری از گونه‌های «عقاب امپریال» (شاهباز) و «سارگپه» که تحویل اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آمل شده بودند، در منطقه حفاظت‌شده جنگلی بلیران این شهرستان رهاسازی شدند.

این دو پرنده شکاری کمیاب که به علت ضعف و کوچکی جثه قادر به پرواز نبودند، تحویل محیط زیست شهرستان آمل شدند و توسط پهلوان‌زاده، یکی از دوستداران و علاقه‌مندان به حیاط وحش آمل، دوران تیمار و رشد آنها سپری شد و سپس به طبیعت بازگردانده شدند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آمل گفت: «عقاب امپریال» (شاهباز) یکی از گونه‌های مهاجر و نادر است که در فهرست گونه‌های مورد حمایت سازمان حفاظت محیط زیست و جزو فهرست اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (ICUN) قرار دارد.

علی محمد دعاگو با اشاره به اینکه عقاب امپریال (شاهباز) از گونه پرندگان شکاری کمیاب در این شهرستان است، از اقدام دوستداران محیط زیست قدردانی کرد، اظهار کرد: این دو پرونده با ارزش، پس از مراقبت و تیمار توسط دوستدار حیوانات در شهرستان آمل، پس از اطمینان از صحت و سلامت با همراهی این دوستدار محیط زیست در حیات وحش رها شدند.

وی ادامه داد: عقاب امپریال (شاهباز) از گونه‌های در خطر انقراض است و احتمال از بین رفتن این پرنده‌ با شکوه بسیار زیاد است. از این رو، این پرنده در فهرست پرندگان در معرض انقراض سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد. در سال‌های اخیر، تعداد این پرندگان روند کاهشی داشته است.

رئیس اداره محیط زیست آمل بیان کرد: پرنده شکاری دیگری به نام «سارگپه» که مدتی قبل مصدوم شده بود، توسط پهلوان‌زاده، دوستدار محیط زیست، به اداره محیط زیست شهرستان آمل تحویل داده شد و پس از تکمیل دوره درمان، در زیستگاه‌های این شهرستان رهاسازی شد.

دعاگو گفت: سارگپه جزو گونه‌های شکاری و حفاظتی و کوچکتر از عقاب با جثه‌ای متوسط و تو پُر است و بال‌های پهن، دم کوتاه و رنگ پر و بال بسیار متنوعی دارد.

وی اضافه کرد: دوستداران محیط زیست و شهروندان با مشاهده گونه‌های حیات وحش موضوع را به محیط زیست منطقه گزارش دهند تا در فرآیندی اصولی و کارشناسی نسبت به زنده‌گیری و رها کردن این پرندگان در طبیعت زیر نظر دامپزشک اقدام شود.

همچنین پهلوان‌زاده، از علاقه‌مندان به حیاط وحش در شهرستان آمل، گفت: این دو پرنده ارزشمند شکاری در مدت حدود هشت ماه روند بازتوانی و رسیدن به رشد معمولی را زیر نظر یکی از دامپزشکان معتمد طی کردند و هر دو پرنده در شرایط کاملاً طبیعی و سلامت آماده بازگشت به طبیعت شدند.

وی افزود: برای محیط زیست و حیاط وحش و حفظ این چرخه، همه ما مسئولیت داریم و باید نقش خود را در حراست از آن به درستی انجام دهیم.

اداره محیط زیست شهرستان آمل به پاس اقدام ارزشمند این دوستدار حیات وحش، تقدیرنامه محیط زیست را برای ترویج فرهنگ ارزش‌گذاری به حیات وحش به او اهدا کرد.

افزودن دیدگاه

دیدگاه ها