یکپارچهسازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایهگذار چینی واگذار شد
رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از فراهم شدن مقدمات لازم برای اجرای طرح تجهیز، نوسازی و یکپارچهسازی حدود ۶۵ هزار هکتار از زمینهای مستعد کشاورزی بخصوص شالیزارهای استانهای شمالی کشور با سرمایهگذاری چینی خبر داد.
نادر علیزاده امروز (۱۵ اردیبهشت ماه) در حاشیه بازدید رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح یکپارچهسازی شالیزارهای روستای «بزمینان» شهرستان آمل، گفت: مدت زمان اجرای این طرح کلان حوزه زیربنایی، آب و خاک کشور حدود سه سال است و پیشبینیهای لازم انجام و طرحهای مورد نیاز این طرح تهیه شده است.
وی اجرای طرح یکپارچهسازی زمینهای کشاورزی را در کاهش هزینههای تولید در امر بهکارگیری ماشینآلات درمراحل کاشت، داشت و برداشت، افزایش بهرهوری درتولید، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از تغییرکاربریها را موثر دانست.
رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ظرفیتهای خوبی در حوزه بخش کشاورزی در استانهای شمالی کشور وجود دارد و با اجرایی شدن طرح یکپارچهسازی زمینها بخصوص در شالیزارها میتوان برای کشت دوم در این استانها برنامهریزی کرد.
علیزاده بیان کرد: هدف نهایی در اجرای این طرح این است که با ظرفیت سرمایهگذاری خارجی استفاده و نیاز کشاورزان استانهای شمالی کشور را با توجه به نقش مهم این استانها در تامین امنیت غذایی کشور لحاظ کرد.
وی با بیان اینکه کار تجهیز، نوسازی و یکپارچهسازی زمینهای کشاورزی برخلاف تصورها راحت نیست، گفت: یکی از سختیهای این طرح بخصوص در استانهای شمالی کشور از جمله مازندران، مالکیت زمینها و کم شدن اراضی در چند سال گذشته بوده که روند اجرای این طرح را به تاخیر انداخته یا متوقف کرده است.
رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در مدت ۲۰ سال اجرای طرح یکپارچهسازی و نوسازی زمینهای کشاورزی در کشور حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن انجام شده است، اظهار کرد: در اجرای این طرح کلان و مهم زیربنایی عقبماندگی زیادی وجود دارد که باید در سالهای پیش رو با مدیریت و برنامهریزیهای هدفمند جبران شود.
به گزارش ایسنا، قانون یکپارچهسازی زمینهای کشاورزی در سال ۱۳۸۵ با هدف یکپارچهسازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمینها تصویب شد، سال ۱۳۹۵ آییننامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد. آنچه مانع اجرای این قانون شده، قانون ارث است که براساس آن، خرد شدن زمینهای کشاورزی از سوی وراث اقدامی قانونی و بحق قلمداد میشود.
براساس آمار میانگین قطعات زمینهای کشاورزی کشور ۵/۱ هکتار است که در استانهای شمالی به کمتر از یک هکتار میرسد، اما کارشناسان میگویند در قطعات کمتر از پنج هکتار اجرای مکانیزاسیون کشاورزی مقدور نیست و عملاً بهرهوری و تولید کاهش مییابد.
اکنون بعد از ۱۷ سال قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی بهصورت پایلوت در ۲۶۵ شهرستان و در مساحت ۱۶۶ هزار هکتار بهصورت آزمایشی اجرا شده است.