آخرین اخبار :
کد خبر : 46327 یکشنبه 12 فروردين 1403 فرهنگ
سرپرست معاونت صنایع دستی میراث فرهنگی، مازندران خبرداد

پایانه صادراتی صنایع دستی در مازندران ایجاد می‌شود

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی مازندران گفت: نشست‌های تخصصی و کارگروه‌هایی را با حضور ادارات مرتبط مانند صمت، نمایندگی امور خارجه، بازرگانی و اساتید دانشگاه و هنرمندان تشکیل دادیم تا زمینه ایجاد پایانه صادرات صنایع دستی مازندران را بوجود بیاوریم. خوشبختانه سرمایه گذار این طرح هم مشخص شد و بعد از اخذ مجوزهای لازم در مناطق آزاد اقتصادی این اتفاق خواهد افتاد.

عاطفه شعبانی ۱۲ فروردین در بازدید از نمایشگاه نوروزی شهرستان سوادکوه با اشاره به تاریخ و قدمت این منطقه به خبرنگار ایسنا گفت: سوادکوه از جمله نقاط تاریخی با فرهنگ غنی مازندران است و هنرمندان سوادکوه با دست‌های خالی از امکانات سرشار از هنر، دست ساخته‌های منحصربفردی را تولید می‌کنند. مانند آلاشت که در زمینه بافت جاجیم به عنوان شهر ملی جاجیم ثبت شده است.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی مازندران در خصوص عوامل رونق و بهبود بازار صنایع دستی اظهار کرد: با صنعتگران در مورد بسته بندی محصول، برند سازی و بازاریابی گفت‌وگو کردیم و قرار شد تا کانکس‌هایی را برای استقرار در مناطق گردشگری اختصاص دهیم تا در همه ایام سال امکان ارائه محصول به مسافران را داشته باشند.

وی افزود: همچنین نیاز است تا صنایع دستی شهرستان بصورت کتابچه و کاتالوگ در کیفیت مناسب تهیه و در اختیار ادارات و نهادها برای خرید هدایا قرار گیرد.

شعبانی با اشاره به بازارچه‌های صنایع دستی در سطح استان گفت: ۳۰ بازارچه و نمایشگاه نوروزی با ۷۱۰ غرفه از غرب تا شرق استان برپا شد که پنج نمایشگاه بصورت ملی در شهرهای نوشهر، آمل، نور و ساری در معرض دید و استقبال گردشگران قرار گرفت .

وی استقبال از بازارچه‌های سطح استان را خوب ارزیابی کرد و افزود: تا امروز بیش از ۴۱۴ هزار نفر از این غرفه‌ها بازدید کردند که میزان خرید آنان در حدود ۱۴۵ میلیارد ریال بوده است.

سرپرست معاونت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران اشاره کرد: سفال و سرامیک، دست بافته‌ها، گلیم و جاجیم، حصیر و محصولات چوبی بیشترین اقبال را از سوی مسافران و گردشگران داشتند.

شعبانی، وجود انجمن صنایع دستی را یکی از راه‌های توسعه و رونق این هنر و صنعت عنوان کرد و یادآور شد: پیشنهاد کردیم تا هنرمندان و صنعتگران به انجمن صنایع دستی استان بپیوندند تا بصورت متمرکز و انسجام یافته در نمایشگاه‌ها و بازارچه‌ها شرکت کنند و از عواید آن بهره‌مند شوند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر تقریبا ۵۰۰ صنعتگر در انجمن صنایع دستی استان عضویت دارند و بنا داریم انجام برخی از فعالیت‌های مرتبط به این حوزه را در اختیار انجمن قرار دهیم.

شعبانی به تفاهم نامه میراث فرهنگی استان و آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه رشته‌هایی مانند نگارگری در هنرستان‌های کاردانش تدریس می‌شود که با استقبال چندانی مواجه نشد. به همین خاطر بنا داریم تا با استاندارد سازی آموزشی رشته‌هایی مانند لاک تراشی، نمد مالی و گلیچ مازندران، در این رشته‌ها آموزش‌های لازم را در هنرستان‌ها انجام دهیم.

این مسئول افزود: همچنین در سطح مدارس ابتدایی و برای کودکان و نوجوانان هم طرح‌های مناسبی داریم تا با صنایع دستی آشنا شوند.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری مازندران در خصوص بازار صادرات صنایع دستی گفت: با توجه به اینکه در استان صادر کننده صنایع دستی نداشتیم، با صادرکنندگان استان‌های اصفهان، فارس، یزد و غیره تعامل داریم.

معاون صنایع دستی و گردشگری مازندران همچنین نشست‌های تخصصی و کارگروه‌هایی را با حضور ادارات مرتبط مانند صمت، امور خارجه، بازرگانی و اساتید دانشگاه و هنرمندان تشکیل دادیم تا زمینه ایجاد پایانه صادرات صنایع دستی مازندران را بوجود بیاوریم. خوشبختانه سرمایه گذار این طرح هم مشخص شد و بعد از اخذ مجوزهای لازم در مناطق آزاد اقتصادی این اتفاق خواهد افتاد.

شعبانی از تاثیر مثبت حضور سفرای کشورهای اکو در مازندران یاد کرد و گفت: ماحصل این حضور، استقبال از صنایع دستی مازندران برای شرکت در نمایشگاه‌های خارجی و بازاریابی در آن کشورها بود که امسال رخ خواهد داد

افزودن دیدگاه

دیدگاه ها