آخرین اخبار :
کد خبر : 45832 شنبه 20 آبان 1402 حوادث
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران:

دیوارهای حفاظتی ساخته شده از تشدید خسارت در سیل اخیر جلوگیری کرد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران، گفت: دیوارهای حفاظتی که طی یک سال اخیر در حاشیه رودخانه سردآبرود ساخته شد، نقش زیادی در کاهش خسارت‌های سیل 13 آبان داشت. ‎

حیدر داوودیان امروز –شنبه 20 آبان- در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و استاندار مازندران در سالن شهید رجایی استانداری مازندران برگزار شد، اظهار کرد: مازندران 120 رودخانه اصلی به طول حدود هفت هزار کیلومتر دارد که بیش از یک‌هزار کیلومتر از این رودخانه‌ها در محدوده شهری واقع شده و در مواقع طغیانی شدن رودخانه‌ها نیز بیشتر در همین محدوده‌ها شاهد بروز خسارت هستیم.

وی افزود: از ابتدای امسال تا پیش از وقوع سیل اخیر با صرف اعتباری بالغ بر 800 میلیارد ریال حدود 59 کیلومتر لایروبی رودخانه‌های استان در نقاط حادثه‌خیز انجام شد و یک‌هزار و 300 متر نیز دیواره‌سازی داشتیم که نقش مؤثری در کاهش خسارت سیلاب داشت. به همین اندازه نیز از محل تهاتر و ماشین‌آلاتی که خودمان داشتیم لایروبی و ساماندهی انجام دادیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: در سال 1400 و 1401 نیز به ترتیب 43 و 77 کیلومتر دیوار حفاظتی ساخته شد. حدود 3 هزار و 500 متر لایروبی نیز طی این 2 سال در استان انجام شد.

داوودیان افزود: در رودخانه سردآبرود حد فاصل سد انحرافی تا دریا نزدیک به یک کیلومتر دیواره‌سازی داشتیم که اگر این دیوارها نبود، برخی روستاها مانند نجارکلا و دیوکلا دچار خسارت‌های بیشتری می‌شدند و ممکن بود شاهد آبگرفتگی شدید در این مناطق مسکونی باشیم.

رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: در فاصله 6.5 کیلومتری سد انحرافی سردآبرود تا دریا 20 نقطه آسیب‌پذیر شناسایی شده که برای ایمن‌سازی این نقاط به سه کیلومتر دیواره‌سازی نیاز داریم تا در سیل‌های بعدی شاهد بروز خسارت نباشیم، زیرا در طغیان‌های بعدی قطعا دامنه خسارت از حریم و بستر فراتر خواهد رفت.

وی اظهار کرد: دِبی دوره بازگشت 50 ساله‌ رودخانه سردآبرود نزدیک به 60 متر مکعب در ثانیه است. اما در سیل اخیر دِبی پیک سیلاب 165 مترمکعب در این رودخانه ثبت شد که دوره بازگشت بیش از 200 ساله را نشان می‌دهد. دِبی دوره بازگشت 50 ساله پلنگ‌آبرود نیز 57 متر مکعب است که در سیل اخیر شاهد ثبت پیک سیلاب 135 مترمکعب بودیم.

داوودیان خاطرنشان کرد: معمولا هیچ کدام از سازه‌هایی که طراحی می‌شوند با در نظر گرفتن دوره بازگشت 200 ساله نیستند. مرسوم است که سدهای انحرافی خارج از محدوده شهرها با دوره بازگشت 25 ساله و در داخل شهرها با دوره بازگشت 50 ساله طراحی می‌شود. پل‌هایی که تخریب شدند نیز بر اساس دِبی 50 ساله طراحی درستی داشتند، اما شدت سیل اخیر با دوره بازگشت بیش از 200 سال و غیرقابل پیش‌بینی بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران درباره دلیل وقوع سیل در چالوس، گفت: بارندگی شدید در یک بازه زمانی کوتاه چنین وضعیتی را ایجاد می‌کند. ما در گذشته بارندگی‌های بیشتر از این هم داشتیم، اما خسارتی به جا نمی‌گذاشت. چون مدت بارش بیشتر بود و شدت کمتری داشت. در همین سیل نیز کلاردشت که در بالادست منطقه زوات قرار دارد بارندگی نداشت، اما بارش‌های سنگین و کوتاه‌مدت در مناطق جنگلی اطراف سد انحرافی ثبت شد که ایجاد سیل را به دنبال داشت.

داوودیان با بیان این‌که در سیل اخیر بیشترین خسارت‌ها در چهار شهرستان عباس‌آباد، چالوس، نور و سوادکوه ثبت شد، گفت: مجموعا برای رودخانه‌ها در این چهار شهرستان به بیش از 7 کیلومتر دیواره‌سازی نیاز داریم که برای اجرای این مقدار دیواره‌سازی و تثبیت بستر باید حدود یک‌هزار و 100 میلیارد تومان اعتبار تامین شود.

افزودن دیدگاه

دیدگاه ها