برگزاری نشست تخصصی ارائه طرحهای مرتبط با فناوریهای حوزه دریا در دانشگاه مازندران
نشست تخصصی ارائه طرحهای مرتبط با فناوریهای حوزه دریا با حضور اعضای هیات علمی پیشنهادکننده طرحها و مسوولان موسسه آموزشی و تحقیقاتی وزرات دفاع و سازمان صنایع دریایی در دانشگاه مازندران برگزار شد.
حشمتاله علینژاد امروز، ۱۰ مهر در جلسهای که به همت معاونت پژوهش و فناوری و بهدنبال انعقاد تفاهمنامه همکاری دانشگاه مازندران و موسسه آموزش و تحقیقاتی وزرات دفاع در راستای راهاندازی مرکز تحقیقات و نوآوری علوم و فناوریهای دریایی مشترک برگزار شد، به موقعیت استراتژیک استان مازندران، اشاره کرد و گفت: رشد چشمگیر صنایع، وجود مناطق آزاد تازه مصوب، وجود بنادر بزرگ اقتصادی، همسایگی و مرز دریایی با کشورهای حوزه CIS، وجود منابع عظیم دریایی و نقش آن در اقتصاد دریامحور از مهمترین محورهای مورد بحث در این نشست است.
علینژاد با اشاره به محورهای همکاری بین وزارت دفاع (موسسه آموزشی و تحقیقاتی دفاعی کشور، ذیل آن مرکز صنایع دریایی) با دانشگاه مازندران اظهار کرد: توسعه زیستبوم نوآوری علوم و فناوریهای دریایی و ایجاد کسب و کارهای مبتنی بر این فناوری از جمله این محورها است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه مازندران، رییس دانشگاه مازندران با اشاره به تاریخچه تاسیس موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، افزود: موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی با دو کارکرد اکتشافی و مستشاری مسوولیت انجام، هدایت و راهبری، آموزش، تحقیق و توسعه صنعت دفاعی تحت تدابیر فرماندهی معظم کل قوا جهت ارتقای سطح علوم و تکنولوژی دفاعی و نیل به خودکفایی در صنایع نظامی را عهدهدار است.
علینژاد با اشاره به برنامههای موسسه در حوزههای مختلف علمی، دفاعی، دریایی و نظامی تصریح کرد: بهدلیل عدم استفاده از ظرفیت بالای دریایی در استان و منطقه، انتظار میرود با راهاندازی مرکز تحقیقات و نوآوری علوم و فنون دریایی با همکاری وزارت دفاع و دانشگاه معین استان، بتوان علاوه بر بالابردن استفاده بهینه از ظرفیت دریا با ایجاد این مرکز راهبردی در حوزه تخصصی شیلات و منابع دریایی، کشتیرانی و خدمات دریایی، توریسم و صنعت گردشگری و ...، گامهای مفید و بزرگی برداشت.
توسعه و ارتقای سرمایه انسانی در حوزه علوم و فناوری دریایی، ایجاد زیرساخت و امکانات لازم جهت انجام فعالیتهای مبتنی بر فناوریها و علوم حوزه دریایی، تامین فناوری و محصولات ناشی از فناوریهای مورد نیاز در حوزه علوم و فناوریهای دریایی و بر اساس خروجیهای منطبق با نقشه راه توافقشده از دیگر اهداف راهاندازی این مرکز از دیدگاه دکتر علینژاد بود.
رییس دانشگاه جامع استان در ادامه به محورهای قابل ارائه توسط دانشگاه مازندران در این نشست اشاره کرد و تصریح کرد: کسب و کارهای اینترنتی، صنایع دستی، طراحیهای صنعتی، گردشگری دریایی، سیما منظر شهری پسکرانه دریا(معماری، مبلمان و فضای سبز شهری)، رسانههای مجازی و نشر دیجیتال، طراحی بستهبندی، هنرهای تجسمی، بازیهای رایانهای از مهمترین محورها در حوزه صنایع خلاق دریایی است.
علینژاد افزود: در حوزه انرژی تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر دریامحور(نفت، گاز، پتروشیمی، انرژیهای بادی، سوختهای زیستی، موج و...) و در حوزه فرهنگ، سلامت و ورزش، موزههای علمی، تجهیزات ورزشهای دریایی، رستورانهای دریایی و... از جمله محورهای دیگری است که در این نشست ارائه شده است.
در این نشست تخصصی، ۲۵ طرح توسط اعضای هیات علمی ارائه و مقرر شد پیگیریهای لازم برای حمایت از آنها صورت پذیرد.
همچنین در حاشیه این نشست، اولین جلسه هیات امنای مرکز مشترک تحقیقات و نوآوری علوم و فناوریهای دریایی دانشگاه مازندران و موسسه آموزش و تحقیقات وزرات دفاع با حضور حشمتاله علینژاد، رئیس دانشگاه مازندران نیز برگزار و مقرر شد ضمن تشکیل دبیرخانه مرکز، انتخاب ریاست و فرایندهای اداری شکلگیری مرکز در اسرع وقت انجام گیرد. برگزاری رویداد کاسپین با عنایت به ماموریتهای مصوب دانشگاه مازندران یکی دیگر از مصوبات مهم اولین جلسه هیات امنای مرکز فوق بوده است.