معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران: نیمی از مازندرانیها دچار کمبود "ویتامین D" هستند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران با اشاره به اینکه، قرصهای ویتامین دی در پویش "یکم هر ماه"، یک قرص با حضور کادر بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران همزمان با اول مهرماه میان کارکنان صداوسیمای استان توزیع شد، گفت: بر اساس ارزیابیهای انجام شده نیمی از مازندرانیها دچار کمبود ویتامین دی هستند.
دکتر عباس علیپور در گفتوگو با ایسنا، افزود: در پویش مصرف ماهانه ویتامین D، با عنوان "مکمل D یکم هر ماه"، مردم مازندران مکلف به استفاده از قرصهای ویتامین D میشوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران توضیح داد: بررسیها بر روی ۱۸۰ هزار شهروند مازندرانی انجام و مشخص شد حدود ۵۰ درصد جمعیت مازندران ویتامین D ناکافی دارند.
وی افزود: میزان مناسب ویتامین D در بدن ۳۰ نانوگرم در میلی لیتراست، اما نیمی از این افراد زیر این میزان و ۲۷ درصد افراد نیز زیر ۲۰ نانوگرم در میلی لیتر داشتند که نگران کننده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: ارزیابیها نشان میدهد در برخی شهرستانها میزان کمبود ویتامین D حدود ۷۰ درصد است.
علیپور با بیان اینکه نور آفتاب و تامین غذای مناسب حاوی ویتامین دی دو راه حل برای درمان فقر ویتامین D است، اظهار کرد :نتایج بررسیها نشان میدهد بیشتر افرادی که کمبود ویتامین D دارند به این موضوع اهمیت ندادند.
وی اجرای برنامههای آموزشی و طرح مکمل یاری ویتامین D با هدف آگاه سازی مردم را از جمله برنامههای دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد و گفت: پویش مصرف ماهانه ویتامین D ابتدای هر ماه در سراسر استان برگزار میشود تا مردم نسبت به لزوم استفاده از قرصهای ویتامین D حساستر شوند.
این مسئول با اشاره به اینکه یکی از مواد ضروری برای بدن ما ویتامین D است بطوریکه نقش بسزایی در جلوگیری از بسیاری بیماری ها دارد، خاطرنشان کرد: کمبود ویتامین دی می تواند منجر به ضعف، بی حالی و ارتباط با برخی بیماریهای مهم همچون دیابت، ضعف استخوان و مفاصل و افسردگی داشته باشد که با ویتامین D اثبات شده است.
وی متذکر شد: مواد غذایی همچون ماهیهای چرب سالمون، جگر، زرده، تخم مرغ انواع پنیر، شیر، حاوی ویتامین D است. برای دانش آموزان و روستاییان ویتامین دی را رایگان در اختیارشان میگذاریم.