آخرین اخبار :
کد خبر : 44540 جمعه 27 مرداد 1402 کشاورزی
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران:

۱۱۷ هزار تن گندم در مازندران خریداری شد

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی مازندران با اعلام اینکه برای نخستین بار یک مرکز در منطقه محروم لارسم هزار جریب به مناطق خرید گندم در استان اضافه شد، گفت: برای اولین بار خرید بیش از ۱۱۷ هزار تن گندم درمازندران رقم خورد و امسال بیش از ۴۰ درصد در خرید گندم رشد داشتیم.

عباسعلی وفایی نژاد به مناسبت هفته دولت در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این اداره کل در راستای سیاست و منویات دولت، بخش عمده‌ای از تامین کالاهای اساسی و استراتژیک استان را به عهده دارد و موضوع تامین گندم، آرد و نان از مباحث محوری است.

وی با بیان اینکه در بحث گندم مازندران به‌رغم اینکه در بسیاری از محصولات کشاورزی رتبه اول را در تولید محصولات کشاورزی به خودش اختصاص داده است، افزود: اما به جهت نوع شرایط ساختار زمین‌های کشاورزی، وارد کننده گندم از ۱۵ استان را در سیاست‌ها و برنامه‌های خود دارد.

۴۸۰ تن گندم مورد نیاز مازندران

مدیرکل غله مازندران گفت: نیاز گندم مازندران در بخش نان و صنعت در این زمینه ۴۸۰ تن است باید از طریق مبادی تولید داخل و واردات انجام شود.

وفایی نژاد با اشاره به خرید تضمینی گندم در مازندران گفت: جهاد کشاورزی مازندران برای توسعه بخش کشاورزی و تامین کالای استراتژیک گندم و تامین ان با رقم حدود ۲۰ درصد رشد از ۶۳ هزار تن برداشت گندم به ۸۳ هزار و ۵۰۰ تن رسید.

وی ادامه داد: امسال پیش بینی شد که با همکاری جهاد کشاورزی مازندران رقمی بالغ بر ۱۷۰ هزار تن تولید گندم داشته باشیم و ۱۰۰ هزار تن هم در کارگروه خرید تضمینی انجام شود.

وفایی نژاد با اظهار اینکه ما بتوانیم ۳۲ مرکز خرید کالا یا خرید تامین گندم مورد نیاز کشاورزان را از مناطق دشت و کوهپایه انجام دهیم، تصریح کرد: پایش ما از نوع استقرار واحدهایی است که برای مراکز خرید جزو تاکیدات بوده است.

وی به بحث اصلاح الگوی کشت اشاره کرد و گفت: باید موضوع کشت قرار دادی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد که جزو سیاست‌های وزارت متبوع است.

این‌ مسئول با اشاره به اینکه امسال اقدام ویژه‌ای برای حمایت از بخش کشاورزان صورت گرفت، اظهار کرد: امسال ۹ مرکز تعاونی روستایی در بخش‌های بالا دست داشتیم که به جهت رطوبت بالا امکان خرید از طریق مراکز نبود اما با دستور استاندار، بالغ بر ۳۰ هزار تن گندم از کشاورزان در شرایط خاص دریافت شد.

خرید تضمینی گندم

وفایی نژاد با اعلام اینکه امسال ۱۵ هزار و ۷۰۰ کشاورز گندم خود را به مراکز خرید تضمینی تحویل دادند ‌و بیش از ۳۸ هزار رکورد یعنی مرحله تحویل بار و سند برای کشاورزان به ثبت رسید، گفت: این تعداد از کشاورزان در بخش بالا دست یعنی مناطق کوهپایه و در مناطق روستایی حدود ۵۵۰۰ واحد بوده است.

وی با بیان اینکه توجه به اقشار محروم و زحمتکش حائز اهمیت است و در این راستا بیش از یک‌هزار و ۲۰ میلیارد تاکنون از وجوه گندمکاران پرداخت شده است، خاطرنشان کرد: در تلاشیم مابقی طلب کشاورزان با سیاست‌ها و پیگیری‌هایی که از سوی دولت در حال اجرا است محقق شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی در بحث کلزا و خرید دانه روغنی سویا نیز اظهار کرد: کشت سویا بسیار محدود است اما خرید ۹ هزار تن کلزا نیز انجام شد و بیش از ۱۹۰ میلیارد به کشاورزان پرداخت شده است.

وفایی نژاد با اشاره به بحث تامین آرد مورد نیاز واحدهای خبازی گفت: بالغ بر ۳۸۰ هزار تن سالانه و نزدیک به ۳۲ هزار تن ماهیانه توزیع آرد در سراسر استان انجام می‌شود، همچنین بیش از ۴۶۰۰ واحد خبازی مسئولیت پخت نان در استان مازندران را بر عهده دارند.

ساماندهی نانوایی‌های مازندران

وی در بحث ساماندهی واحدهای خبازی یادآور شد: برخی صدور پروانه‌ها غیر تخصصی بوده و این امر مشکلاتی را در بحث توجیه اقتصادی درآمد واحدهای خبازی در بر داشته است که در این راستا، امسال اصلاح ساختار واحدهای نانوایی‌ها از سیاست‌هایی بوده که در کارگروه آرد و نان استان در اولویت قرار گرفت.

مدیرکل غله مازندران افزود: با هماهنگی که بین ادارات کل صمت، دفتر اقتصادی، غله و فرمانداری ساری صورت گرف؛ آماده و ابلاغ شد؛ می‌تواند به ارتقاء کیفیت نان کمک کند.

این مسئول با اشاره به اینکه توجیه اقتصادی برای واحدهای خبازی را باید به عنوان یک مرکز مبادلات فرهنگی و حتی نیاز تکلیفی در نظر بگیریم ، تصریح کرد: زیرا نان به عنوان یک کالای استراتژیک در نظر گرفته می‌شود و همه اقشار جامعه با هر منبع درآمدی نیازمند به تامین نان هستند.

وفایی نژاد ادامه داد: از سال گذشته دولت توسط وزارت اقتصاد و دارایی در راستای جراحی اقتصادی هوشمندسازی سامانه آرد و نان کشور را در دستور کار خود قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: نان همیشه جنبه کالای سیاسی داشته است و در طول سال‌های گذشته به عنوان یک کالای حساس و ضروری جزو کالاهایی بوده که جنبه سیاسی داشت و اینکه اصلاح ساختار روی آن صورت بگیرد غالباً دولت‌ها از ورود به این قضیه خودداری می‌کردند.

مدیرکل غله مازندران، بزرگترین کار خدمت رسانی به نظام مقدس جمهوری اسلامی را اصلاح ساختار تامین توزیع آرد نان عنوان کرد وگفت: چرا که اختلاف ۲۰ برابری یارانه قطعاً عوامل سوء استفاده‌گر و رانت خوار را در بر خواهد داشت.

واردات گندم از شمال

 وفایی نژاد درباره واردات گندم خاطرنشان کرد: به‌رغم تحریم‌ها سال گذشته فرصت‌های ویژه‌ای برای مازندران نیز ایجاد شده است که در دو سال گذشته ۸۰۰ هزار تن واردات گندم و روغن خام برای نخستین بار را از شمال کشور انجام شد و باید گفت مافیا و انحصار جنوب شکسته شد.
این مسئول با اظهار اینکه مازندران این قدرت و لیاقت را دارد که بتواند جزو مبادی اصلی واردات تامین کالاهای اساسی باشد؛ بیان  کرد: در دو سال گذشته ما توانستیم اولین بندر خصوصی را به عنوان تامین کننده کالای اساسی ایجاد کنیم.

وی افزود: باید قدرت رقابت پذیری بخش خصوصی با دولت برای توسعه سرمایه‌گذاری تشکیل شود این برای اولین بار در مازندران شکل گرفت.
وفایی نژاد با اعلام اینکه برای نخستین بار هر سه بندر ما در بحث تامین کالاهای اساسی فعال شدند، گفت: برای اولین بار از تمامی بخش‌های خصوصی در بحث سیلوهایی که ساخته شده بودند به نوعی به کارگیری شد تا فرصت نگهداری مطلوب‌تر کالا محقق شود.

وی تصریح کرد: همچنین برای اولین بار در دو سال پیاپی ما بیش از ۱۳۰ میلیارد صرفه‌جویی نقدی فقط در بحث تحت کلید قرار دادن انبارهای مراکز سیلو خارج از بندر را داشتیم؛ به طوریکه ۵۵۰ هزار تن گندم وارد می‌شود حتی یک کیلو رسوب نداریم .

خرید تضمینی برنج پر محصول

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران خاطرنشان کرد: در حمایت از بخش کشاورزی از هفته گذشته بحث سه قلم برنج پر محصول استان مازندران "ندا، شیرودی و فجر" در دستور کار قرار گرفت و با قیمت‌گذاری دولت برای بحث برنج ندا ۳۵۶۰۰ و شیرودی ۴۰۵۰۰ و فجر تقریباً ۴۶۶۰۰، از مراکز آغاز شد تا دیروز ۱۹۶ تن برنج در بسته‌های ۱۰ کیلویی تحویل مراکز خرید داده شده و ۱۷ مباشر با ما قرارداد بسته اند.
وی گفت: در حال توسعه فعالیت هستیم تا در بخش تکلیفی که برای برنج پرمحصول پیش‌بینی شد، گام‌های موثری را برداریم تا کشاورزان از بحث‌رکود برنج خارج شوند.

افزودن دیدگاه

دیدگاه ها