آخرین اخبار :
کد خبر : 43388 جمعه 1 ارديبهشت 1402 کشاورزی

گلایه شدید امام جمعه آمل از بی توجهی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به حال زار کشاورزان مازندرانی

امام جمعه شهرستان آمل با انتقاد شدید از امضای طلایی وزیرسابق جهادکشاورزی برای ممنوعیت در صادرات برنج تولید داخل، گفت: چرا با تصمیم‌هایی از این دست مسئولان کشوری که باعث ضرر و زیان کشاورزان زحمت‌کش که امنیت غذایی کشور توسط آنها تامین می‌شود؛ هیچ برخوردی نمی‌شود!

حجت الاسلام ابراهیم یعقوبیان در جمع پرشور مردم این شهرستان افزود: در سال‌های اخیر به واسطه تحریم‌ها، کشاورزان ما که باید از چند جهت مورد توجه باشند، متاسفانه مورد بی‌توجهی کامل وغفلت مسئولان امر به ویژه متولی آنها جهاد کشاورزی هستند.

وی تصریح کرد: قشر سخت کوش کشاورزان که با تولید انواع محصولات کشاورزی تامین کننده امنیت غذایی این کشور هستند، متاسفانه در هرماه و فصل با یک بحران جدید خودساخته داخلی ناشی از سوء مدیریت و نظارت‌های متولیان امر مواجه می‌شوند.

امام جمعه آمل با اشاره به اینکه وزیرجهاد کشاورزی دولت آقای رئیسی با امضای واردات برنج که درسال‌های قبل محدود بوده رسما اجازه بیش از نیاز کشور را داده است، گفت: از سوی این وزارتخانه با اعمال قوانین دست و پاگیر اجازه صادرات برنج از کشور را نداده و نتیجه آن شد که برنج تولید سال گذشته کشاورزان مازندران همچنان درانبارها وشالیکوبی‌ها دپو شده و بازار خرید و فروش این محصول نیز کاملا راکد بماند.

حجت الاسلام یعقوبیان، اضافه کرد: این درحالی است که ازنیمه دوم فروردین، کشت دوباره شالی در شالیزارهای مازندران، گیلان و گلستان شروع شده و هزینه‌های تولید نیز امسال چند برابر افزایش یافته است.

 فرجام خواهی کشاورزان از دفتر امام جمعه برای آینده کشاورزی

وی همچنین به سختی طاقت فرسای کارکشاورزی نیز اشاره کرد و با بیان اینکه دربیشتر فعالیت‌های کاری زمان بازنشستگی آن مشخص شده، اما در کار کشاورزی متاسفانه دیده نشده یک کشاورز اعلام بازنشستگی کند، اظهار کرد: اگر وزارت کشاورزی برای فعالان تولید خود ورود نکند، چه نهاد وافرادی باید پیگیر شوند؟ کشاورزان باید به کجا و پیش چه کسی مراجعه کنند؟

امام جمعه آمل ادامه داد: درچند مدت اخیر حجم بالایی از کشاورزان به دفتر امام جمعه و یا مراسم‌هایی که حضور دارم مراجعه می‌کنند، و درخواست چاره جویی از وضعیت نابسامان کشاورزی و شنیده شدن مشکلات شان به مسئولان بالا دستی را دارند.

حجت الاسلام یعقوبیان افزود: انتظار است که نمایندگان مردم مازندران در مجلس، استاندار و دیگر مسئولانی که دست اندرکارهستند، تا زمین‌های کشاورزی همچنان تغییرکاربری داده نشده، به هوش و پیگیر برطرف کردن مشکلات باشند.

 سد هراز با بودجه قطره چکانی تا ۲۰ سال آینده هم افتتاح نمی‌شود!

امام جمعه آمل دربخش دیگری از سخنانش به بحران و تنش آبی در مازندران اشاره کرد و گفت: برای جبران کمبود آب بخش کشاورزی وحتی تامین آب شرب شهرهای مرکزی مازندران، ساخت سد هراز از حدود ۱۶ سال قبل درشهرستان آمل شروع شده و هنوز به نیمه هم نرسیده است.

حجت الاسلام یعقوبیان افزود: با اختصاص اعتبار کم وقطره چکانی دولت برای تکمیل سدهراز با توجه به بحران کم آبی که می‌تواند گره گشای این مشکل درمازندران باشد، کوتاهی می‌شود و با شرایط فعلی که دولت اعتبار برای تکمیل این سد اختصاص می‌دهد، حداقل تا ۲۰ سال آینده نمی‌توان امیدی به افتتاح این سد و رفع کم آبی مردم استان داشت.

مسئولان اجازه خوش خدمتی به تهرانی‌ها برای حق آبه سد لار ندارند!

وی دربخش دیگری با اشاره به اینکه ساخت سد لار درابتدا با هدف تامین بخش کشاورزی مازندران ساخته شده، اما پس از افتتاح به طور کامل به استان تهران هدیه و واگذار شده است، خاطرنشان کرد: حتی در سال‌های اخیر، مسئولان استان تهران با دست درازی‌های غیرمسئولانه خواهان انتقال آب چشمه‌های اطراف سد لار که تامین کننده آب وحیات رودخانه هراز ومردم مازندران است، به سمت سد لار دارند.

وی با هشدار به مسئولان مازندرانی نسبت به این پیامد، گفت: انتظار داریم که مسئولان، نمایندگان مجلس و فرماندار در مقابل مسئولان بالا دست و تهرانی، خوش خدمتی نکنند و حق آبه که حق مردم مازندران است را دو دستی تقدیم نکنند.

افزودن دیدگاه

دیدگاه ها