سدهای کوچک؛ گره گشای بحران کم آبی در مازندران
معاون عمرانی استاندار مازندران: ساخت سدهای کوچک با تعداد بالا یکی از راهکار برون رفت از بحران آب در استان است.
معاون عمرانی استاندار مازندران در جمع مدیران آب منطقه ای استان با بیان اینکه آب، خاک و کشت سه راس مثلث حل مشکل تنش آبی و رکود کشاورزی است، گفت: باید سازگاریهای لازم را با تکیه بر روشهای نوین و دانش بنیان و تغییر در الگوی کشت ایجاد کرد .
رضا علیخانی افزود: با توجه به تنش آبی سال زراعی پیش رو ، کشاورزی مازندران برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصادی، نیازمند مدیریت کشت یکپارچه و کشت سازگار با شرایط آبی و خاکی است.
او با اشاره به اینکه نحوه مدیریت حق آبه آببران باید به درستی انجام بشود، ادامه داد: مجموعه مدیریت آب در حوزه کشاورزی به نحوی عمل کنند تا تنش بین کشاورزان به ویژه بین شهری ایجاد نشود.
معاون عمرانی استاندار مازندران حرکت به سمت مدیریت تنظیمی آب و کنترل ۸۸ درصد روان آبها مازندران برای کاهش تنش آبی بسیار مهم برشمرد و گفت: مازندران به سدهای متعددی نیاز دارد و البته ساخت سدهای کوچک تعداد بالا، افزایش آبندانها و حتی سد لاستیکی میتواند کمک زیادی به استان بکند.
علیخانی محرومیت زدایی و تنش زدایی در مازندران را از الویت برنامههای حوزه عمرانی دانست و گفت: کشت سازگار با کم آبی در مازندران در دستور کار قرار بگیرد و به کشت گلخانهای توجه ویژهای بشود.
او افزود: برای رفع تنش آبی مازندران هر هفته به صورت کاربردی در جلسات بررسی میشود و مسئله آب و تامین آن از الویت برنامههای استان است.