آخرین اخبار :
کد خبر : 42237 جمعه 12 اسفند 1401 اقتصاد

بن‌بست صنعت گل و گیاه در کشور

انتقال وجه، نبود پست و امکانات ارسال، مشکل صادرات در بازار بین المللی است که روند رشد صنعت گل و گیاه در کشور را به بن‌بست می‌رساند.

"مریم محمدی" کارآفرین و تولید کننده گل و گیاه در حاشیه هشتمین نمایشگاه گل و گیاه بابل که در سایت نمایشگاهی مصلی این شهرستان برگزار شد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کارشناس ارشد رشته بیو مکانیک هندسی هستم که از سال ۱۳۹۰ در کنار همسرم با پرورش گل‌های خاص و کلاسیک وارد صنعت تولید گل و گیاه شدیم.

وی با اشاره به اینکه دو گلخانه به مساحت ۹۰۰ متر مربع داریم، گفت: بیشترین فروش من به صورت اینترنتی به شکل تک و گاهی عمده فروشی است.

این تولیدکننده موفق مازندرانی به ضرورت وجود بازار صادرات برای تولید گل و گیاه کلکسیونی و کمیاب در کشور خبر داد و تصریح کرد: هنوز زیرساخت‌های مناسب برای صنعت گل و گیاه مهیا نبوده و در حوزه صادرات دچار مشکل هستیم.

وی ادامه داد: اگر چنانچه به کمک واسطه‌ها یا از طریق تبادل کالا با کشورهای دیگر قصد صادرات داشته باشیم در بخش انتقال وجه و نبود شرکت‌های پست بین المللی به سبب وجود تحریم کشور، دچار مشکل می‌شویم و قادر به برقراری ارتباط اقتصادی نیستیم.

محمدی با اشاره به اینکه ایران با اقلیم مناسب ظرفیت ارزنده‌ای در تولید گل و گیاه داشته و می‌تواند ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد، خاطرنشان کرد: بازار هدف خارجی ما کشورهای شرق آسیا، ترکیه ،عراق وغیره همچنین بازار هدف داخلی ما تهران، بوشهر، اصفهان، تبریز، مشهد، شیراز و مازندران است.

وی با بیان اینکه تولید گل‌های خاص و کمیاب بیشتر وارداتی بوده که بعد از تکثیر به تولید داخلی می‌رسد، یادآور شد: یکی از مهم‌ترین مشکلات تولید گل‌های خاص تهیه خاک مناسب است زیرا خاک‌های ایرانی در بازار که اصولا از جنگل‌های هیرکانی تهیه می‌شود نه تنها خارج کردن برگ و خزه‌ها، باعث آسیب رساندن به جنگل‌ها و محیط زیست کشور می‌شود و مناسب این گل‌ها نیست بلکه سبب آلودگی باکتریایی در گیاهان می‌شود.

این تولید کننده گل و گیاه تصریح کرد: پیت ماس، کوکوچیپس و کوکوپیت مورد استفاده و مناسب برای گل‌های خاص و کمیاب است که هر روز با نوسان قیمت در بازار مواجه بوده که گذشته از کمیاب بودن با نوسان دلار دچار تغییر قیمت می‌شود.

وی افزود: یکی دیگر مشکلات ما هزینه‌های بالای نهاده‌های کشاورزی، بی‌کیفیت بودن کود و سم‌های موجود در بازار، تهیه قارچ کش‌ها با قیمت زیاد، تهیه گلدان‌ها با قیمت‌های نوسانی روزانه به خاطر مواد پتروشیمی و مواد اولیه و بالا بودن قیمت انرژی مثل گاز و حمایت نکردن دولت به صنعت گل و گیاه است.

محمدی گفت: با همه این مشکلات گل و گیاه در گلخانه‌های کشور به تعداد زیادی تولید می‌شود اما در ارسال، بسته بندی و صادرات با مشکل عدیده مواجه هستیم و حتی قادر به فروش آن در بازار داخلی هم نیستیم لذا نزدیک‌ترین گزینه برای فروختن این گل‌های تولید شده کاهش قیمت است که همخوانی با هزینه تولید ندارد.

وی با اشاره به اینکه یکی از این دو گلخانه را جمع کنیم و زمین آن گلخانه را برای ساخت ویلا اختصاص دهیم بازده مالی ما چندین برابر فعلی خواهد بود، گفت: بنابراین گذشته از وقت و توانی که برای این کار گذاشتیم سرمایه خود را نیز با بالا رفتن دلار ازدست دادیم.

این کارآفرین با بیان اینکه با مدیریت صحیح می‌شود بسیاری از این مشکلات را رفع کرد، افزود: در ایران در حوزه تجارت حتی صدور فاکتور رسمی نداریم که مخاطب خارجی در انتقال وجه به ما اعتماد کند.

وی ادامه داد: کشور عراق از جمله کشورهایی است که حتی نیازمند خرید گلدان از کشور ما است اما ما حتی قادر به ارسال آن نیستیم زیرا با مشکلات صادراتی مواجه هستیم.

محمدی با اشاره به اینکه در کشور شاید ۱۰۰ نفر در تولید گل‌های خاص و کمیاب باشند، گفت: آیا واقعا کشور ما قادر نیست زیرساخت مناسبی برای این ۱۰۰ نفر فراهم کند تا ارزآوری برای کشور داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه نابسامانی بازار و نوسان دلار امان را از تولیدکننده سلب کرده است، یادآور شد: کشور جولانگاه واسطه‌ها شده و در همه حوزه‌ها عنان را به دست گرفتند و سودی که تولیدکننده باید برای ادامه فعالیت داشته باشد به جیب آنها سرازیر می‌شود.

این کارافرین که برای چهار نفر اشتغالزایی دائمی کرده است گفت: اگر دولت حمایت کند می‌توانم برای بسیاری از علاقمندان این حیطه اشتغالزایی کنم.

افزودن دیدگاه

دیدگاه ها