آخرین اخبار :
کد خبر : 35602 سه شنبه 20 ارديبهشت 1401 فرهنگ

افتتاحیه رویداد ساری ۲۰۲۲ به عنوان ساری پایتخت گردشگری عضو اکو

رویداد ساری ۲۰۲۲ به عنوان ساری پایتخت گردشگری عضو اکو ، در سالن همایش‌های هتل بادله آغاز شد.

به گزارش خبر مازندران، مراسم افتتاحیه رویداد ساری ۲۰۲۲ با حضور سفرا و نمایندگان ۱۰ کشور عضو اکو در هتل بادله ساری آغاز شد.

در این مراسم علاوه بر سفرای کشور‌های پاکستان، افغانستان، آذربایجان، ترکیه، ترکمنستان، قرقیزستان ،قزاقستان، تاجیکستان و ازبکستان ، خسرو ناظری دبیرکل و اعضای شورای همکاری‌های اقتصادی (اکو) و وزیر گردشگری ایران و نمایندگان کشور‌های دیگر هم حضور دارند.
مازندران ؛ دروازه اقتصادی کشور‌های حاشیه خزر و اسکاندیناوی به جنوب ایران و بندر چابهار 

استاندار مازندران در ابتدای آیین افتتاحیه رویداد بین المللی ساری پایتخت گردشگری کشور‌های عضو اکو در سال ۲۰۲۲، با بیان اینکه گردشگری، سکوی پیشرفت برای مازندران محسوب می‌شود ،گفت: صنعت گردشگری می‌تواند یکی از مسیر‌های مهم برای اشتغال مازندران و دیگر کشور‌های عضو اکو باشد و به مدد آن به توسعه همه جانبه مطلوب و متوازن دست یافت.

حسینی پور مهیا بودن زیر ساخت‌های کریدور‌های بین المللی و حمل و نقل در کنار حاذبه‌های طبیعی و گردشگری مازندران ، فرصتی مناسب برای ورود سرمایه گذاران در حوزه‌های مختلف است .

او تاکید کرد : زمینه تسهیل سرمایه گذاری در این استان را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم می کنیم.
استاندار مازندران با بیان اینکه مازندران سالانه مقصد گردشگری ۲۰ میلیون نفر است افزود : تقویت جغرافیای فرهنگی در کنار گسترش مبادلات اقتصادی از اولویت‌های دولت سیزدهم در گسترش تبادلات تجاری با کشور‌های عضو اکو است که در این راستا به دنبال فراهم کردن کامل شرایط سرمایه گذاری و گردشگری هستیم

او ادامه داد: مازندران برای ارتباطات گسترده در حوزه‌های تاریخی، طبیعی و زیر ساخت‌های گردشگری، چون هتل و رستوران‌ها آمادگی  دارد.

استاندار مازندران  افزود: به واسطه جذابیت‌های موجود در حوزه‌ی اقتصادی، گردشگری، سلامت و معدنی ، مازندران امکان تحقق توسعه مطلوب را دارد.

حسینی پور  تاکید کرد : مازندران این آمادگی را دارد که بتواند دروازه اقتصادی کشور‌های حاشیه خزر و اسکاندیناوی به جنوب ایران و بندر چابهار باشد.

او گفت: شرایط برای حصول آن  با توجه به  دارا بودن سه بندر اقتصادی امیر آباد ، نوشهر و فریدونکنار در مازندران دور از دسترس نیست.
عبدالله اف سفیر ازبکستان به عنوان رئیس دوره‌ای گردشگری کشور‌های عضو اکو هم در این همایش بر تقویت پرواز‌های گردشگری تاکید کرد و کرد و گفت: سامانه الکترونیکی صدور روادید برای گردشگران، خواهر خواندگی شهر‌های کشور‌های عضو اکو از جمله فعالیت‌هایی است که در این کشور انجام شد
نماینده، ولی فقیه در مازندران نیز در این رویداد بین المللی، پیشینه فرهنگی و مذهبی مردم مازندران را ستودنی دانست و بر صمیمیت حاکم بر خرده فرهنگ‌های استان و معرفی صنایع دستی، آداب و سنت‌های بومی استان تاکید کرد.

آیت الله محمدی لائینی با بیان اینکه مازنی‌ها، مردمانی با محبت، دیندار، صادق، سختکوش و صمیمی هستند افزود: این ویژگی‌ها زمینه‌های فرهنگی و گردشگری را میان مردمان کشور‌های عضو اکو تقویت خواهد کرد.


او گفت: اهداف تعریف شده سازمان جهانی اکو که همان تقویت روابط دوستانه و توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های اقتصادی، گردشگری و تجاری است زمانی محقق می‌شود که ویژگی‌های فرهنگی، دینی و اخلاقی کشور‌های عضو و کشور‌های هدف به خوبی شناسایی و برای تقویت آن زمینه سازی شود.
دبیر کل سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو در آیین افتتاحیه رویداد بین المللی ساری پایتخت گردشگری کشور‌های عضو اکو، سال ۲۰۲۲ با قدردانی از میزبانی ایران و ساری برای برگزاری این رویداد گفت: انتخاب شهر ساری به عنوان پایتخت گردشگری پس از برگزیده شدن شهر دوشنبه پایتخت کشور تاجیکستان به عنوان پایتخت گردشگری سال ۲۰۲۱ انجام شد که موجب تعامل بیشتر کشور‌های دارنده پشینه تاریخی و فرهنگی مشترک شده است .


خسرو ناظری با تاکید بر اینکه دبیر خانه به دنبال گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی با کشور‌های عضو اکو است که به رفاه اجتماعی جمعیت کشور‌های عضو بی انجامد.

او میزبانی ساری را تجلی اراده این سازمان برای نمایش توانمندی‌های گردشگری دانست و گفت: چهارمین نشست جهانی ۶ ماه دوم سال ۲۰۲۲ در بخارا انجام میشود.
ناظری ادامه داد: در این نشست بر تقویت مناسبات بخش‌های خصوصی و دولتی، معرفی دقیقتر جوامع محلی و رفع موانع در صدور روادید و تسهیل سازی فرآیند گردشگری بررسی و تصمیم گیری می‌شود.


دبیر کل سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو گفت: گردشگری موجب افزایش درک جهانی و تعاملات جهانی می‌شود که به صلح جهانی می انجامد.


او با بیان اینکه به واسطه تنوع میراث فرهنگی و تاریخی، جاده ابریشم و ثبت ۷۴ اثر ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو، بر استفاده بهینه از همه مزایای موجود در رویداد بین المللی اکو تاکید کردو افزود: براساس اعلام شورای جهانی سفر و گردشگری در سال ۲۰۱۹، گردشگری ۱۹ درصد تولید ناخالص داخلی و ۳۳۰ میلیون شغل را به خود اختصاص داد.

ناظری ادامه داد: در سال ۲۰۱۹ میانگین سهم سفر از گردشگری ۲ و هفت دهم تولید ناخالص بوده است و ۴۹ میلیارد دلار کسب درآمد منطقه گردشگری اکو بود که باید تقویت شود.
دبیر کل سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو، کووید ۱۹ را باعث کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی گردشگری در دوسال اخیر دانست و گفت: طرح اقدام برای برطرف کردن مشکلات ایجاده شده از همه گیری کووید ۱۹ اجرا شده است.
گواهینامه ساری به عنوان پایتخت گردشگری کشور‌های عضو اکو، سال ۲۰۲۲ نیز در این آیین به استاندار مازندران اعطا شد.

افزودن دیدگاه

دیدگاه ها