نشست تبیین آئین نامه اجرائی ماده 4 قانون حمایت از احیاء ، بهسازی و نوسازی بافت های ناکارآمد شهری
جلسه تبیین آئین نامه اجرائی ماده 4 قانون حمایت از احیاء ، بهسازی و نوسازی بافت های ناکارآمد شهری با حضور روسای هیئت مدیره انجمن صنفی انبوه سازان ، هیات مدیره انجمن شرکت های ساختمانی و تاسیساتی استان ، سازمان نظام مهندسی ساختمان ، مدیران امور شعب بانک مسکن و جامعه مهندسان مشاور استان در اداره کل راه و شهرسازی تشکیل گردید .
به گزارش روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان مازندان مهندس عبداله بهادری مدیرکل راه و شهرسازی در این جلسه ضمن تاکید بر اهمیت و نقش بازآفرینی شهری خاطر نشان ساخت : نابسامانی شهرها زندگی شهروندان را دچار مخاطرات و اختلال فراوان و کیفیت سکونت را به نازلترین وضع خود مبدل کرده است نمودهای نابسامانی در پهنه های مختلف شهری به شکل عرصه های ناکارآمد بخش های وسیعی از شهرها را در برگرفته و جمعیت قابل توجهی از ساکنان شهر به شکل مستقیم و یا غیرمستقیم از مسائل و مشکلات آن رنج می برد.
مهندس بهادری افزود : در فرایند بازآفرینی شهری پایدار مردم به عنوان کانون اصلی و مهم ترین رکن این برنامه مورد توجه قرار می گیرد سه نیروی اصلی پیش برنده این فرایند نیز دولت ، شهرداری و بخش خصوصی هستند که ضمن هماهنگی و همراهی هریک نقش ویژه ای برعهده دارند.
مهندس بهادری یادآور شد : در این میان دو نهاد تسهیل گر ( دفاتر خدمات نوسازی محدوده ها و محلات ) و نیز توسعه گران حلقه های ارتباط بین این سه رکن هستند .توسعه گران علاوه بر ایجاد فضایی برای تمرکز نظام تامین مالی ، برنامه ریزی ، طراحی و اجرای اقدامات، هماهنگی لازم با دولت و شهرداری ها را به انجام میرساند . تسهیل گران نقش مهمی در ایجاد ارتباط بین ساکنان ، مالکان ، دولت و شهرداری برعهده دارند .
مدیر کل راه و شهرسازی استان مازندران در ادامه این نشست افزود : جریان بازآفرینی پایدار شهری 4 محور کلیدی کاهش فقر شهری با رویکرد توانمند سازی ساکنان محدوده های هدف و پیشگیری از بازتولید فقر در این محدوده ها – ارتقاء تاب آوری شهری و تجهیز و مقاوم سازی شهرها در مواجهه با سوانح – ارتقای هویت ،حس تعلق مکانیو حفاظت از ارزش ها در محدوده ها و محلات هدف و همچنین تحقق حکمروانی شهری در برنامه بازآفرینی شهری در راستای ارتقای انسجام اجتماعی ساکنان و مالکان محله ها و محدوده های هدف را بعنوان اهداف کلان در دستور کار دارد.
مهندس بهادری با بیان اهمیت و نقش تشکل های مردم نهاد در راستای پیشبرد اهداف بازآفرینی شهری پایدار محله محور خواستار همکاری همه جانبه همه بخش ها ، تشکل ها وانجمن های درگیر در این موضوع شدند .
در ادامه مهندس ثباتی معاونت مسکن و بازآفرینی شهری ضمن تشریح جزئیات آئین نامه به ظرفیت نهادهای توسعه گر ، تسهیل گر و کارگزار در بازآفرینی شهری و احیاء محلات با بافت های ناکارآمد اشاره کردند .
در این نشست مقررشد : اداره کل راه و شهرسازی و همچنین مدعوین به عنوان نمایندگان نهادهای دخیل ، اقدام به اطلاع رسانی نحوه ورود به موضوع جهت اجرائی نمودن آن نمایند .