رخ نمایی نارنگی های نوبرانه در بازار چند روزی است که برداشت نارنگیهای زودرس و نوبرانه در باغهای مازندران آغاز شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به برداشت نارنگی های زودرس در استان گفت: بررسی مراکز خدمات جهاد کشاورزی، ادارات شهرستانها و معاونتهای تخصصی در برخی مناطق مازندران نشان میدهد با توجه به گرمای هوا، میزان قند موجود در دو رقم نارنگی هوشیموتو و میاگاوا به میزان مناسب رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به برداشت نارنگی های زودرس در استان گفت: بررسی مراکز خدمات جهاد کشاورزی، ادارات شهرستانها و معاونتهای تخصصی در برخی مناطق مازندران نشان میدهد با توجه به گرمای هوا، میزان قند موجود در دو رقم نارنگی هوشیموتو و میاگاوا به میزان مناسب رسیده است.
حسن عنایتی با بیان اینکه قند موجود در این نارنگیها اکنون به ۸ رسیده است، افزود: برداشت این دو رقم نارنگی زودرس به تشخیص ادارات جهاد کشاورزی شهرستانها مشکلی ندارد.
او ادامه داد: باغداران از برداشت سایر ارقام که هنوز قند آن به میزان کافی نرسیده است خودداری کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: رنگ هیچکدام از ارقام نارنگیهای باغات استان هنوز زرد و نارنجی نشده است و چنانچه افراد نارنگیهایی با این رنگها در بازار مشاهده کردند از خرید آن خودداری کنند، چون به احتمال زیاد این میوهها سبز زدایی و رنگ آوری شده هستند.
عنایتی افزود: برداشت ارقام دیررس نارنگی شامل انشو، پیج، کلمانتین، یافا و یونسی نیز همزمان با برداشت برخی گونههای پرتقال مانند تامپسون از نیمه اول آبان ماه آغاز میشود.
زمان برداشت کیوی و تامپسون
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در مورد تعیین زمان برداشت کیوی و تامپسون نیز گفت: پارسال با هماهنگی جهاد کشاورزی و اتاقهای بازرگانی استانهای شمالی مقرر شده بود که کیوی ۱۵ مهر و پرتقال نیز ۱۵ آبان برداشت شوند که تصمیم درستی بود.
عنایتی با بیان اینکه میزان بریکس موجود در کیوی نیز باید بیش از ۶ باشد، افزود: برداشت زودهنگام کیوی به دلیل اینکه هنوز بافت میوه کامل نشده است بازار پسندی این میوه را از دست میدهد.
او افزود: بر اساس قوانین موجود در کشورهای هدف صادراتی، ورود انواع کیوی با کمینه زیر ۲/۶ بریکس ممنوع است به همین دلیل باغداران از برداشت زودهنگام این محصول خودداری کنند.
گزارشهای میدانی از بازارهای مازندران نشان میدهد هر کیلوگرم نارنگی زودرس ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان فروخته میشود.
مازندران با ۱۱۵ هزار هکتار باغ مرکبات و تولید بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن بیش از ۶۰ درصد نیاز بازار داخل را تامین میکند.